Veelgestelde vragen
 

Heb je een vraag over het werken bij Vomar? Ben je bijvoorbeeld benieuwd welke minimumleeftijd wij voor sollicitanten hanteren? Of wil je weten hoe het sollicitatieproces verloopt? Kijk dan snel hieronder voor de meest gestelde vragen én alle antwoorden.

Algemeen
Solliciteren via het portaal
Stages
Privacy

 


Algemeen


Hoe kan ik solliciteren bij Vomar?
Onder de verschillende tabs kun je al onze openstaande vacatures vinden. Klik vervolgens op de vacature waar je graag op wilt solliciteren, vul het sollicitatieformulier in en klik hierna op ‘solliciteren’. Wij nemen je sollicitatie spoedig in behandeling. 

Wat is de minimumleeftijd om bij Vomar te kunnen werken?
Vanaf 14 jaar mag je bij ons in de filialen komen werken. Dit heeft te maken met de werkzaamheden die je mag uitvoeren op deze leeftijd. Wanneer je minimaal 16 jaar bent, mag je ook achter de kassa werken. Wil je graag werken in ons Distributiecentrum? Door de werkzaamheden hier is de minimale leeftijd ook 16 jaar.

Wat ga ik verdienen als ik bij Vomar ga werken?
Vomar is als supermarktorganisatie verbonden aan het VGL-cao. Hierin kun je dan ook bekijken wat je zult gaan verdienen. Als hulpkracht word je geplaatst in schaal A. Wij betalen jou als hulpkracht een all-in salaris, dus dit valt nog iets hoger uit. Dit betekent dat je alle toeslagen en vakantieuren over je gewerkte uren meteen uitbetaald krijgt.

Is het mogelijk om alleen in het weekend bij Vomar te werken?
Ja, dat is mogelijk. Hier is Vomar erg flexibel in. Als hulpkracht (2-8 uur per week) vragen wij jou wanneer je beschikbaar bent. Dit is bij voorkeur in de avonden en in het weekend.

Zijn er bij Vomar ook doorgroeimogelijkheden?
Absoluut, bij Vomar helpen wij jou op basis van je potentie en ambitie om echt carrièrestappen te maken. We hebben zelfs meerdere keren per jaar carrièreborrels en interne opleidingen die jou hierbij helpen.

Kan ik een open sollicitatie insturen?
Helaas kunnen wij geen open sollicitaties in behandeling nemen. Al onze openstaande vacatures kun je vinden op deze website. Staat de vacature die je zoekt hier niet tussen? Houd dan vooral de pagina in de gaten, want we plaatsen regelmatige nieuwe vacatures.

Kan ik bij Vomar solliciteren als ik een Wajong-uitkering ontvang?
Jazeker. Bij Vomar vinden we het erg belangrijk dat iedereen een kans krijgt. Om dit te kunnen realiseren, heeft Vomar speciale afspraken met het UWV. Wanneer het je leuk lijkt om in een van onze Vomar-vestigingen aan de slag te gaan, dan kun je dat bespreken met je contactpersoon bij het UWV of, als je die al hebt, bij je jobcoach. Hij of zij kan dan samen met jou de mogelijkheden bespreken. Uiteraard kun je ook altijd informatie inwinnen bij de filiaalmanager van een Vomar bij jou in de buurt.  

Hoe lang duurt het voordat ik reactie krijg op mijn sollicitatie?
Wij streven ernaar om jou binnen twee weken van reactie te voorzien. In deze uitzonderlijke tijd kan de reactie op je sollicitatie iets langer duren dan de gebruikelijke twee weken. We doen er alles aan om je zo snel mogelijk van reactie te voorzien. Wij nemen telefonisch of per e-mail contact met je op.
 

Solliciteren via het portaal
 

Hoe weet ik of mijn sollicitatie goed is aangekomen?
Na het insturen van jouw sollicitatie krijg je een bevestigingsscherm te zien. Hieraan kan je zien dat jouw sollicitatie goed bij ons is aangekomen. Ook krijg je na het insturen van jouw sollicitatie een e-mail toegestuurd om jouw account te activeren. 

Kan ik op meerdere vacatures tegelijk solliciteren?
Ja, dat kan. Als je voor de eerste keer gesolliciteerd hebt, ontvang je inloggegevens voor het sollicitatieportaal. Na het inloggen kun je ook op andere vacatures solliciteren. 

Welke documenten kunnen er in de bijlage worden toegevoegd?
Je kunt bijlagen in zowel Word als PDF toevoegen.

Ik wil graag meer informatie over een vacature, met wie kan ik contact opnemen?
Onze vacatures zijn zodanig beschreven dat alle benodigde informatie hierin al is benoemd. Mocht je hierna toch nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met onze afdeling HRM door een e-mail te sturen naar werkenbij@vomar.nl

Aan welke eisen moet het wachtwoord van het sollicitatieportaal voldoen?
Je hebt hiervoor een sterk wachtwoord nodig. Hieraan stellen wij de volgende eisen: 
- Het wachtwoord bevat geen onderdeel van de gebruikersnaam
- Het wachtwoord bestaat uit minimaal 8 tekens
- Het wachtwoord bevat minimaal één teken uit de volgende vier groepen:
•Hoofdletters (A-Z)
•Kleine letters (a-z)
•Cijfers (0-9)
•Vreemde tekens 


Hoe kan ik mijn wachtwoord voor het sollicitatieportaal opnieuw aanvragen of wijzigen?
Je kan je wachtwoord opnieuw opvragen door te klikken op ‘wachtwoord opvragen’ bij het inlogscherm. Als je jouw wachtwoord wilt wijzigen, dan kan je dit doen door in te loggen, te klikken op ‘mijn gegevens’ en vervolgens op ‘wachtwoord wijzigen’.

Ik kan mijn sollicitatie niet insturen, wat moet ik nu doen?
Dat is erg vervelend! Mocht het niet lukken om jouw sollicitatie in te sturen, dan kan je altijd even contact met ons opnemen via werkenbij@vomar.nl. Wij gaan dan even voor jou kijken wat er mis gaat.

 

Stages
 

Kan ik bij Vomar stagelopen?
Zeker, als BOL-stagiaire maar ook als BBL-, HBO- of WO-student kun je bij ons terecht voor je project, meewerk- of afstudeerstage. Kijk op onze stagepagina voor meer informatie. 

Is Vomar erkend leerbedrijf?
Ja, wij zijn een erkend leerbedrijf voor al onze supermarkten en daarnaast voor meerdere bedrijfsonderdelen en afdelingen.

 

Privacy

 

Hoe gaan jullie om met mijn gegevens?
Jouw gegevens bewaren wij enkel voor sollicitatiedoeleinden. Dit betekent dat we je gegevens tot maximaal vier weken na het afronden van de sollicitatieprocedure opslaan, waarna deze verwijderd worden. Tenzij je ons toestemming hebt gegeven om jou sollicitatiegegevens voor de periode van 1 jaar te bewaren. Meer weten? Kijk dan ook eens in onze privacyverklaring.