Veelgestelde,vragen,undefined
Veelgestelde,vragen,undefined
Veelgestelde vragen Lees alles over Vomar

Algemene vragen

Hoe kan ik solliciteren bij Vomar?

Via het tabblad vacatures, of via een van de bedrijfsonderdelen pagina’s, kun je al onze openstaande vacatures vinden. Klik op de vacature waar je meer over wilt weten en lees de vacaturetekst goed door. Enthousiast geworden? Klik dan op de gele knop ‘solliciteer nu’.

Wat is de minimumleeftijd om bij Vomar te kunnen werken?

Vanaf 14 jaar mag je bij ons in de filialen komen werken. Dit heeft te maken met de werkzaamheden die je mag uitvoeren op deze leeftijd die de Arbeidstijdenwetgeving (ATW) voorschrijft. Wanneer je minimaal 16 jaar bent, mag je ook achter de kassa werken. Wil je graag werken in ons Distributiecentrum? Door de werkzaamheden die hier worden uitgevoerd is de minimale leeftijd om hier te werken 16 jaar.

Wat ga ik verdienen als ik bij Vomar ga werken?

Vomar is als supermarktorganisatie verbonden aan de VGL-cao. De loonschalen vanuit deze cao houden wij binnen Vomar dan ook aan.

Benieuwd wat je bij ons kan verdienen? We zijn transparant in onze salarissen. Bij de vacatures staan altijd salarisindicaties en hier zie je diverse lonen bij elkaar.

Is het mogelijk om alleen in het weekend bij Vomar te werken?

Ja, dat is mogelijk. Hier is Vomar erg flexibel in. Als hulpkracht (2-8 uur per week) vragen wij jou wanneer je beschikbaar bent. Dit is bij voorkeur in de avonden en in het weekend. Dit vul je zelfs al in bij je sollicitatie.

Zijn er bij Vomar ook doorgroeimogelijkheden?

Absoluut, bij Vomar helpen wij jou op basis van je potentie en ambitie om echt carrièrestappen te maken. We hebben zelfs meerdere keren per jaar carrièreborrels waar jij je ambities kenbaar kan maken. Daarnaast bieden wij diverse interne opleidingen aan die jou hierbij verder kunnen helpen.

Kan ik een open sollicitatie insturen?

Staat de vacature die je zoekt niet tussen onze openstaande vacatures? Dan kun je een open sollicitatie insturen via hrm@vomar.nl. Vermeld hierbij welke functie jou aanspreekt en stuur jou CV en motivatiebrief mee.

Kan ik bij Vomar solliciteren/werken als ik een arbeidsbeperking heb?

Bij Vomar vinden we het erg belangrijk dat iedereen een kans krijgt. Om dit te kunnen realiseren, heeft Vomar speciale afspraken met het UWV en vereschillende gemeentes. Wanneer het je leuk lijkt om in een van onze Vomar-vestigingen aan de slag te gaan, dan kun je dat bespreken met je contactpersoon bij het UWV of, als je die al hebt, met je jobcoach. Hij of zij kan dan samen met jou de mogelijkheden bespreken. Uiteraard kun je ook altijd informatie inwinnen bij de Supermarktmanager van een Vomar bij jou in de buurt.

Hoe lang duurt het voordat ik reactie krijg op mijn sollicitatie?

We streven ernaar om je zo snel mogelijk van een reactie te voorzien. Dit is in elk geval binnen een termijn van vijf werkdagen. Wij nemen telefonisch of per e-mail contact met je op.

Solliciteren via het portaal

Hoe weet ik of mijn sollicitatie goed is aangekomen?

Na het insturen van jouw sollicitatie krijg je een bevestigingsscherm te zien. Hieraan kan je zien dat jouw sollicitatie goed bij ons is aangekomen. Ook krijg je na het insturen van jouw sollicitatie een e-mail toegestuurd om jouw account te activeren.

Kan ik op meerdere vacatures tegelijk solliciteren?

Ja, dat kan. Als je voor de eerste keer gesolliciteerd hebt, ontvang je inloggegevens voor het sollicitatieportaal. Na het inloggen kun je ook op andere vacatures solliciteren.

Welke documenten kunnen er in de bijlage worden toegevoegd?

Je kunt als bijlage zowel Word, Pdf als jpg documenten toevoegen.

Ik wil graag meer informatie over een vacature, met wie kan ik contact opnemen?

Wij hebben geprobeerd om alle informatie zo duidelijk mogelijk te benoemen in onze vacatures, maar mocht je hierna toch nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met onze afdeling HRM door een e-mail te sturen naar hrm@vomar.nl

Aan welke eisen moet het wachtwoord van het sollicitatieportaal voldoen?

Je hebt hiervoor een sterk wachtwoord nodig. Hieraan stellen wij de volgende eisen:
- Het wachtwoord bevat geen onderdeel van de gebruikersnaam
- Het wachtwoord bestaat uit minimaal 8 tekens
- Het wachtwoord bevat minimaal één teken uit de volgende vier groepen:
•Hoofdletters (A-Z)
•Kleine letters (a-z)
•Cijfers (0-9)
•Vreemde tekens

Hoe kan ik mijn wachtwoord voor het sollicitatieportaal opnieuw aanvragen of wijzigen?

Je kan je wachtwoord opnieuw opvragen door te klikken op ‘wachtwoord opvragen’ bij het inlogscherm. Als je jouw wachtwoord wilt wijzigen, dan kan je dit doen door in te loggen, te klikken op ‘mijn gegevens’ en vervolgens op ‘wachtwoord wijzigen’.

Ik kan mijn sollicitatie niet insturen of ik krijg een foutmelding, wat moet ik nu doen?

Dat is erg vervelend! Mocht het niet lukken om jouw sollicitatie in te sturen of als je een foutmelding krijgt, dan kan je altijd even contact met ons opnemen via hrm@vomar.nl. Vertel ons waar je tegen aanloopt en stuur bij voorkeur even een printscreen mee. Wij gaan dan voor jou kijken wat er mis gaat en hoe dit opgelost kan worden.

Ik heb een klacht of tip over de sollicitatieprocedure. Waar kan ik terecht?

Je kan een klacht of tip over onze procedure aan ons doorgeven per e-mail via hrm@vomar.nl. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

Stages

Kan ik bij Vomar stagelopen?

Zeker, als BOL-stagiaire maar ook als BBL-, HBO- of WO-student kun je bij ons terecht voor je project, meewerk- of afstudeerstage. Kijk eens bij onze stagevacatures of neem contact met ons op via hrm@vomar.nl.

Is Vomar erkend leerbedrijf?

Ja, wij zijn een erkend leerbedrijf voor al onze supermarkten en daarnaast voor meerdere bedrijfsonderdelen en afdelingen.

Is er de mogelijkheid om binnen Vomar een opleiding te volgen?

Ja, Vomar verzorgt mbo 3- (Retailspecialist), mbo 4- (Retailmanager) en hbo-opleidingen (Ondernemerschap en Retailmanagement AD variant).

Privacy

Hoe gaan jullie om met mijn gegevens?

Jouw gegevens bewaren wij enkel voor sollicitatiedoeleinden. Dit betekent dat we je gegevens tot maximaal vier weken na het afronden van de sollicitatieprocedure opslaan, waarna deze verwijderd worden. Tenzij je ons toestemming hebt gegeven om jou sollicitatiegegevens voor de periode van 1 jaar te bewaren. Meer weten? Kijk dan ook eens in onze privacyverklaring.